Ana içeriğe geç
Bosch Security and Safety Systems I Turkey
Hırsız Alarm Sistemleri

MEMS sayesinde geliştirilmiş yakalama performansı ve yanlış alarm bağışıklığı

Süper dedektif sensörler

Commercial Series Gen2 hareket dedektörü sloganı: Kendi hareketini bile algılayan hareket dedektörü

MEMS (mikroelektromekanik sistemler) sensörleri gerçekten çok yönlüdür. Bu küçük "çok yönlü" dedektörler günlük yaşamda kolaylık, güvenlik sağlar. Mekanik, manyetik ve hatta kimyasal değişiklikleri güvenilir bir şekilde ve büyük bir hassasiyetle algılayabilirler ve bunları elektrik sinyallerine dönüştürürler. Bu yenilikçi teknoloji artık güvenlik teknolojisinde de kendine yer buluyor. Yakın zamanda EMEA bölgesinde piyasaya sürülen Commercial Series (Gen2) hareket dedektörleri, ilk kez kullanılan MEMS sensörleri sayesinde daha da iyi yakalama performansı ve yanlış alarm korumasına sahiptir. Ayrıca, 15 metreye kadar algılama aralığına sahip olan ve ofis ve fabrika binaları, bankalar ve perakende satış mağazaları gibi orta ila yüksek güvenlik riski taşıyan ticari alanlarda kullanılan TriTech dedektörlerinin tüm denenmiş ve test edilmiş faydalarını sunarlar.

MEMS ivme sensörleri sayesinde gelişmiş hareket dedektörleri
Bosch'un Commercial Series (Gen2) hareket dedektörlerinde kullandığı MEMS sensörleri, akıllı telefonlarda kullanılanlar gibi çok küçük, yüksek performanslı ivme sensörleridir. Bosch Building Technologies'de sensör uzmanı ve ürün yöneticisi olan James Mottorn, "Daha da iyi darbe ve titreşim dengelemesi ve mekanik kontakların olmaması sayesinde bu sensörler, maksimum yanlış alarm koruması sunuyor" diye açıklıyor. Dış müdahale kontağı için bir montaj vidasına da ihtiyaç olmadığından anti mask sürümünün montajı artık daha da kısa sürüyor. Dahası, bir kişi ister dedektörü duvardan çekmeye, isterse de montaj ayaklarını ve döner bağlantıları çıkarmaya çalışsın, MEMS sensörleri monte edildiği yerdeki izinsiz müdahale girişimini tespit etmeyi daha da kolaylaştırıyor. Güncellemenin bir parçası olarak Bosch, dedektörün RF (radyo frekansı) korumasını daha da geliştirdi. Yeni cihazlarda koruma artık 6 GHz'e kadar çıkıyor ve hareket dedektörlerine, tipik olarak bu frekans aralığında çalışan Wi-Fi yönlendiricilerin neden olduğu parazite karşı daha da iyi koruma sağlıyor. Yeni neslin bir diğer artısı da atlama tellerinin yerini kullanıcı dostu anahtarların almasıyla entegre EOL direnç elemanlarının artık montaj sırasında daha hızlı seçilebilmesidir. Sonuncusu ama en önemlisi, bu yenilikte sensörler daha fazla optimize edilmiş anti mask izleme özelliğine sahiptir ve örneğin kağıt veya sprey boya kullanarak sensörleri engelleme girişimlerine karşı artık daha hassastır. Benzer şekilde, iyileştirilmiş anti mask izleme, dedektörün önüne yanlışlıkla yerleştirilen reklam afişleri gibi nesneleri de tanımlayabilir.

Kanıtlanmış Bosch TriTech teknolojisi
Yeni Commercial Series (Gen2) hareket dedektörleri TriTech teknolojisinin tüm özelliklerini paylaşıyor: PIR ve mikrodalga Doppler radarı teknolojisine ek olarak gelişmiş sinyal işlemenin bir kombinasyonu. Sonuçta, özellikle güvenlik riskinin yüksek olduğu bir ortamda, güçlü hava akımları, hareketli nesneler ve zorlu ışık veya sıcaklık koşulları gibi zorlu ortamlarda bile bir yanlış alarm tetiklenmeden alandaki herhangi bir hareketin hızlı ve güvenilir bir şekilde algılanması gerekir. Tüm Bosch hareket dedektörleri gibi, Commercial Series (Gen2) modellerinin de kurulumu kolaydır ve bu da kurulum maliyetlerini azaltır. Ayrıca uzun ömürlü olarak üretilmişlerdir. Bosch hareket dedektörleri standart olarak beş yıl garanti ile sunulur. EMEA bölgesinde, TriTech dedektörleri sekiz yıl garantiyle sunulur.

MEMS sensörlerinin en büyük tedarikçilerinden biri
Bosch, dünya çapında araçlar ve tüketici elektroniği için MEMS sensörlerinin en büyük tedarikçilerinden biridir ve şimdiye kadar 18 milyardan fazla sensör üretmiştir. Örneğin, spor takip cihazlarının adım saymasını, hava yastıklarının doğru zamanda açılmasını ve araçlarda fren destek sistemlerinin devreye girmesini sağlayan MEMS sensörleridir. Bu özellikleri sayesinde MEMS sensörleri, binalardaki güvenlik uygulamalarında kullanım için de idealdir.

Bunu şurada paylaş:

Şirket sözcüsü Carola Hehle