Przejdź do głównej zawartośc
Bosch Security and Safety Systems I Poland / Ukraine / Central Asia
Fabrieken

Schade aan eigendommen en zakelijke verliezen voorkomen met brandbeveiliging van topkwaliteit in de Filipijnen

De installatie van AVENAR-brandmelders en Remote Services zorgt voor zeer betrouwbare bewaking 24 uur per dag en minimalisatie van het aantal valse alarmen.

Samenvatting

Project

Industriële productie
Treasure Island Industrial Corporation, Filippijnen

Voordelen

  • Vermindering van valse brandalarmen in stoffige omgevingen
  • 24/7 bewaking door branddetectiesysteem met Remote Services
  • Toekomstbestendig systeem dat indien nodig modulair kan worden uitgebreid

Productoplossingen

Branddetectiesysteem
AVENAR 8000-panel, AVENAR 4000-detectoren, Remote Services

Fabriek Treasure Island

Treasure Island Industrial Corporation (TIIC) werd opgericht in de jaren vijftig. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cebu, er zijn satellietlocaties in Davao, Cagayan de Oro, General Santos, Iloilo, Tacloban en Cavite, plus een netwerk van lokale distributeurs. Het bedrijf levert aan de bouwsector en particuliere klanten met een gevarieerd productenportfolio. In het bijzonder produceert Island Premium Paints, hun belangrijkste verfmerk, verf, vernis, finish, afdichtingsmiddelen, houtchemicaliën en coatingmiddelen. Andere producten van TIIC zijn onder andere lijmen, verdunners en verwijderaars.

Krachtige industriële producten bevatten echter meestal chemische ingrediënten die verschillende risico's en gevaren met zich meebrengen. Veel verven, vernissen en glanslakken zijn licht ontvlambaar. Verfverdunners geven dampen af die snel branden en schadelijk zijn bij inademing. Producten die oplosmiddelen en harsen bevatten, zijn zowel brandbaar als giftig voor mens en milieu. Ingrediënten voor de productie en eindproducten moeten daarom op de juiste manier worden gehanteerd, opgeslagen en getransporteerd om elk risico op lekkage, uitstoot van dampen, schade aan containers en mogelijke branden als gevolg daarvan, te beperken.

Treasure Island bouwt op de Filipijnen

Als er ondanks de veiligheidsmaatregelen toch brand uitbreekt in een fabriek die dergelijke materialen en producten produceert, kunnen de gevolgen verwoestend zijn. TIIC heeft dit scenario helaas uit de eerste hand ervaren in februari 2021. Er brak brand uit in het chemische gedeelte van de verfproductiefaciliteiten van de fabriek in Cebu die zich snel verspreidde. De brandweer had ongeveer twaalf uur nodig om de brand te blussen. Tegen die tijd bedroegen de schade en de daaropvolgende zakelijke verliezen voor het bedrijf miljoenen pesos.

Valse alarmen onderbraken de productie zo vaak dat onze medewerkers er ongevoelig voor werden.

Mark Rusiana, veiligheidsfunctionaris – EHS-afdeling Treasure Island Industrial Corporation
Bosch AVENAR-panelen in fabriek van Treasure Island

Rustum Requina, Jr, manager bij de EHS-afdeling van Treasure Island, beschreef de uitdagingen voor de brandveiligheid op hun industriële locaties: "De grondstoffen die worden gebruikt om onze verf- en coatingproducten te produceren, genereren overmatig stof. Dit zorgt voor veel valse alarmen." Traditionele brandmelders zijn namelijk niet in staat onderscheid te maken tussen verschillende storingsfactoren. Wanneer stof in plaats van rookdeeltjes de sensoren vervuilt, wordt er dus toch een waarschuwing geactiveerd. Mark Rusiana, veiligheidsfunctionaris bij de EHS-afdeling van Treasure Island legt uit: "Valse alarmen onderbraken de productie zo vaak dat onze medewerkers er ongevoelig voor werden."

Droog stof veroorzaakt niet alleen vals alarm: als er brand uitbreekt, versnelt het de verspreiding van vlammen en kan het zelfs ontbranden. Een snelle reactie op elke brand is van cruciaal belang, maar hiervoor moeten eerst de systemen en het veiligheidspersoneel op betrouwbare wijze worden gewaarschuwd. Requina zegt: "Onze veiligheidsfunctionarissen zijn niet 24 uur per dag in de faciliteit en kunnen het branddetectiesysteem niet bewaken als ze niet op de locatie zijn." De vlammen bereikten echter snel de chemicaliën die waren opgeslagen en gebruikt in de fabriek, waardoor het vuur continu werd aangewakkerd en het heel moeilijk was om het vuur te blussen.

Na de verwoesting die deze brand aan het hele bedrijf veroorzaakte, hadden Requina en zijn collega's de geruststelling nodig dat een dergelijke catastrofe niet nog een keer kon gebeuren. Ze zochten naar een betrouwbaar vroegtijdig branddetectiesysteem om op zijn minst de impact van een brand te minimaliseren, maar idealiter te voorkomen dat deze überhaupt kan ontstaan. Requina sprak met Greg Velasco Jr., van de systeemintegrator JRJ Solution Enterprise. Na een evaluatie van de indeling, de werkzaamheden en de potentiële gevaren van de locatie werd besloten dat een AVENAR 8000 BMC en detectoren uit de AVENAR 4000-serie van Bosch een ideale oplossing zouden bieden. Greg nam contact op met de lokale Bosch-partner United Electrical om dit systeem voor zijn klanten bij TIIC te verkrijgen.

Bosch AVENAR-panelen in fabriek van Treasure Island

Nu we een betrouwbaar branddetectie- en alarmsysteem van een bekend merk hebben, helpt dit ons gerust te stellen dat onze faciliteiten veilig zijn.

Rustum Requina, manager bij de EHS-afdeling van TIIC
Opslagruimte van Treasure Island met Bosch-brandmelder

De systeemintegratoren installeerden melders met optische en thermosensoren om ervoor te zorgen dat brandalarmen zouden afgaan bij overmatige hitte, rook of vlammen. De Dual Ray-technologie in AVENAR-melders vermindert het aantal valse alarmen in stoffige productieruimtes aanzienlijk, omdat de sensoren op betrouwbare wijze storingsfactoren zoals stofdeeltjes, die vroeger bij TIIC zoveel valse alarmen veroorzaakten, en tekenen van echte alarmomstandigheden detecteren en onderscheiden. Ong zegt, "Nu we een betrouwbaar branddetectie- en alarmsysteem van een bekend merk hebben, helpt dit ons gerust te stellen dat onze faciliteiten veilig zijn."

Veiligheidsfunctionarissen installeerden Bosch Remote Services op hun slimme apparaten om de faciliteit ook te kunnen bewaken als ze niet op locatie zijn. Dit is in een netwerk opgenomen met het AVENAR 8000 BMC. Daarom ontvangen ze, zelfs buiten normale kantooruren, of wanneer ze in een andere ruimte werken, direct waarschuwingen die duidelijk weergeven of ze zijn geactiveerd door een echte brand of dat er systeemonderhoud nodig is. De betrouwbare brandbeveiligingsoplossing biedt naast gemoedsrust, efficiëntie en gemak nog een ander groot voordeel: de BMC is modulair en daardoor schaalbaar, tot 32 lussen. Voor elke uitbreiding van het hoofdkantoor in Cebu is alleen een uitbreiding met extra detectoren nodig, waardoor hetzelfde hoogwaardige veiligheidssysteem voor de hele Treasure Island-locatie kan worden gebruikt.

Kontakt z nami

Chcesz dowiedzieć się więcej o naszych systemach sygnalizacji pożaru do placówek opieki zdrowotnej? Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, a my skontaktujemy się z Tobą.

Udostępnij to w serwisie: